Hitvallás

Hitvallás

„Egyikünk élete sem könnyű. És akkor?

Legyen bennünk kitartás,
és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban.

Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben,

és ezt a valamit - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.”

(Marie Curie)

Pácienseinkkel folytatott munkánkat a modern pszichoterápiás ismeretekre és módszerekre alapozzuk. Hisszük, hogy a tudományosság, a betegség szempontjából specifikus, modern módszerek alkalmazása és az önsegítés előmozdítása egyértelmű elvárás a pszichoterápiával szemben.

Munkánk alapfilozófiája: a páciens élethelyzetének megismerése alapján az egyénre szabott problémamegoldás kidolgozása - ez a gyógyulás kulcsa.

Fontosnak tartjuk, hogy a pszichoterápiás kezelés mindenkor egyénre szabottan, a beteg problémája és a terápia célja alapján kerüljön meghatározásra. Kiindulásként mindig a hozzánk forduló saját élettörténetét, az eddigi tapasztalatait vesszük alapul, és azokra a készségekre építünk, amelyeket máskor már sikeresen alkalmazott egy-egy probléma kapcsán.

Ehhez elengedhetetlen az átfogó, részletes pszichodiagnosztika, amely során feltérképezhető a páciens pszichés működése. A probléma, a betegség okainak teljes körű tisztázása után lehet konkrét megoldási javaslatot, terápiás tervet felállítani. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy minden eredményes kezelés alapja a pontos diagnosztika, aminek feltétele a szakma által elfogadott diagnosztikai eszköztár ismerete.

Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk forduló ember megtapasztalja, hogy képes a problémáját legyőzni, és a kitűzött célt elérni. Kutatási eredmények támasztják alá, hogy a saját képességekbe vetett hit nagymértékben segíti a hosszú távú változást, hiszen, aki megtapasztalja a sikert, erőt merít ahhoz, hogy új dologokba is belevágjon.

Fontosnak tartjuk, hogy a kezelés minden lépése követhető és tisztán érthető legyen, annak érdekében, hogy páciens a terápia egész folyamatát világosan átláthassa.

Fontosnak tartjuk, hogy a terápiás munka az őszinteségre, bizalomra és megbízhatóságra épüljön. E tényezők meglétét elengedhetetlen a pszichoterápiás munkánál. Ehhez szükség van mind a páciens, mind a terapeuta részéről az elvárások nyílt megbeszélésére, a keretek jól körülírt meghatározására.

 

Segítő kapcsolatainkban törekszünk a:

PONTOSSÁGRA: találkozásaink a megbeszélt időpontokban történnek, így várakozási idő nincs.

MINŐSÉGRE: elkötelezett, lelkiismeretes munkával biztosítjuk, hogy minőségi időt szenteljünk a hozzánk fordulóknak.

HATÉKONYSÁGRA: Célirányosan a legmegfelelőbb pszichoterápiás módszer kiválasztására törekszünk.

STABILITÁSRA: testi-lelki jelenlétünkkel azt szolgáljuk, hogy biztos pontot képezzünk azok életében, akinek a lába alatt megcsúszott a talaj.

KREATIVITÁSRA: az alkalmazott terápiás módszerek mellett a helyzetmegoldást, elakadás meghaladását szolgáló feladatok kiválasztásával segítjük a hozzánk jelentkezők személyes fejlődését.

KOMPLEXITÁSRA: Mindenkivel megtalálni a kellő hangot, és a sokszínű pszichoterápiás igényeknek és szükségleteknek megfelelni (különböző korosztályok számára egyéni-, pár-, család- és csoportterápia).


Hisszük, hogy a bizalomteljes hangulatban folyó, jól működő terápia egyértelműen a beteg gyógyulását szolgálja.

Tovább a kategóriában: « Köszöntő Térkép »